top of page

Wereldlichtjesdag

 

Wereldlichtjesdag begon meer dan 40 jaar geleden in het Verenigd Koninkrijk: kapelaan Simon Stephens, verbonden aan het Warwick Hospital, merkte dat rouwende ouders veel steun bij elkaar vonden. Ze hadden meer aan elkaar dan aan hetgeen hij voor hen deed of tegen hen zei. Zo organiseerde hij tal van ontmoetingsdagen en The Compassionate Friends werd een feit. Eind jaren ’70 werd er ook een Amerikaanse Compassionate Friends opgericht, en ondertussen is de organisatie van Worldwide Candle Lighting al wereldwijd verspreid.

Het voornaamste doel is nog steeds om verbondenheid, begrip en troost te bieden aan ouders, broers en zussen, grootouders en andere familieleden. 

Het besef dat je niet alleen bent met je verdriet kan een ware steun zijn.

Iedereen vult dit in zoals hij of zij wil. Men kan deelnemen aan een Wereldlichtjesdag bijeenkomst (zie voor alle locaties www.wereldlichtjesdag.nl ) of men kan herdenken in intieme kring. Maar door Wereldlichtjesdag wereldwijd altijd op hetzelfde moment te organiseren creëren we met z’n allen een enorm gevoel van verbondenheid onder lotgenoten. 

Elke 2e zondag van december wordt Wereldlichtjesdag gehouden.

Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind...voor altijd in je hart en gedachten!

De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Gaia Uitvaartbegeleiding organiseert deze herdenkingsbijeenkomst ieder jaar in Purmerend.

Kijk voor meer informatie op: www.wereldlichtjesdag-purmerend.nl

Logo-wld.jpg
Geen kind zo aanwezig.jpg
bottom of page