top of page

Kinder uitvaart

Het verliezen van een jong kindje is onnoemelijk zwaar. Het is niet alleen het afscheid nemen van jullie kindje, maar ook van alle toekomstdromen, van het gezin dat jullie hadden. Een mooi afscheid is de erkenning van de liefde voor jullie kindje. Het goed vormgeven van dit afscheid is belangrijk.

Afscheid met een thema

De uitvaart kan een bepaald thema hebben, bijvoorbeeld van de tekenfilm waar jullie kind graag naar keek, of op een andere locatie dan de aula van een crematorium of begraafplaats voor het afscheid. In de zaal van een restaurant of op de plek waar jullie graag samen naar toe gingen kan vaak ook een afscheidsmoment  plaatsvinden (ook in de buitenlucht). De favoriete kleur die overal in terugkomt;  in het kistje (of mandje), de bloemen, de stoelen en de rest van de decoratie. Deze details maken het afscheid tot een afscheid dat bij jullie kindje past. Zo kan iedereen moeilijke, maar kostbare herinneringen maken.

Voor de kinderen die aanwezig zijn op de uitvaart past dit ook beter in hun belevingswereld. Hun overleden broertje, zusje of vriendje is herkenbaar.

Gaia Kinderuitvaarten kan jullie daarbij helpen.

Bel of mail voor meer informatie.

bottom of page