top of page

Baby uitvaart

 

Als een baby tijdens of kort na de zwangerschap komt te overlijden is dat haast niet te bevatten.

Als ouders verlies je ook een stuk van jezelf en van de toekomst samen met je kindje. Er is een blijvend verlangen naar hoe het had moeten zijn geweest. Naast het verdriet van de ouders en grootouders  is er vaak ook het gemis van een broertje of zusje. Het gemis is levenslang en heeft een grote impact op het leven van de hele familie.

Overlijden voor, tijdens of na geboorte

Het komt voor dat tijdens de (nog prille) zwangerschap blijkt dat de baby niet levensvatbaar is en voor, tijdens of vlak na de bevalling zal komen te overlijden. Dan moeten jullie je gaan voorbereiden op wat komen gaat en moeilijke en beladen keuzes maken waar je nooit over hebt nagedacht of bij stil hebt gestaan. Gaat de baby mee naar huis of willen jullie je kindje liever in een uitvaartcentrum bezoeken, waar wordt het kindje begraven of gecremeerd. Allemaal vragen waar geen enkele ouder ooit over na wilt denken.

Gaia Kinderuitvaarten kan jullie in dit zware proces begeleiden. Klik op onderstaande knoppen voor meer informatie en mogelijkheden of bel me: 06-83986565

bottom of page