top of page

Jongeren uitvaart

Jongeren gaan heel anders om met rouwen en de dood dan volwassenen. Zij hebben een eigen identiteit, eigen leven, hobby's en een heel ander sociaal netwerk.

Als ouders heb je vaak geen idee welke contacten je kind buiten het gezin om heeft. Sociale media is voor jongeren een medium waar veel gedeeld wordt. Het kan waardevol zijn deze contacten te betrekken bij de uitvaart van jullie kind. Zij hebben jullie kind heel anders meegemaakt dan jullie. Belangrijk en fijn is het om herinneringen van hen te horen. Misschien willen zij deze herinneringen voor jullie opschrijven of misschien met jullie delen tijdens het afscheid.

Ook kunnen zij foto’s en filmpjes hebben die getoond kunnen worden tijdens het afscheid. Er kan een apart afscheidsmoment voor hen gecreëerd worden in de aula van de school bijvoorbeeld. Zij kunnen veel kracht en troost bieden. 

Gaia Kinderuitvaarten kan jullie helpen om de uitvaart vorm te geven zodat het past bij jullie kind, maar ook om deze jongeren bij de uitvaart van hun vriend(in) te betrekken.

bottom of page